Zo is jouw tuin klaar voor de winter!

In de winter breng je een stuk minder veel tijd door in je tuin dan dat je in de zomer doet. Toch zou het zonde zijn als je na de sneeuw, ijs en regen erachter komt dat je tuin het niet heeft overleeft. Om te voorkomen dat jij straks in de zomer de restanten van je tuin kan gaan opruimen zijn hier een aantal tips die je kan volgen.

Opruimen

Vaak zijn bloemen wel uitgegroeid tegen het einde van de zomer. De bloemen snoeien hier en daar zorgen ervoor dat ze volgend jaar weer in volle bloei kunnen staan. Het ligt natuurlijk wel aan soort plant of je het moet snoeien of niet. Door hier alvast mee te beginnen voordat de vorst begint in plaats van tijdens de vorst, zorg je er ook voor dat de planten niet beschadigen. Tijdens de vorst zijn de planten namelijk extra kwetsbaar. Ben jij van plan om met graafmachine en al je tuin op te ruimen? Vergeet dan geen Klic-melding te doen! Een Klic-melding kan je via Klic App doen. Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Bloembollen

Dit is eigenlijk al een voorbereiding op de zomer. Bloembollen kunnen overwinteren en zullen in de perfecte tijd tot bloei komen, namelijk als het weer lekker weer wordt. Met wat geluk zie je in februari al de eerste steeltjes uit de grond komen. Het is eigenlijk ook een cadeautje voor jezelf: de fleurige en kleurige bloemen in je tuin langzaam zien opkomen als teken dat de lente echt weer begint. Daarnaast is de kans groot dat je bloembollen kunt planten die zullen opbloeien in je favoriete kleur. Er zijn namelijk tulpen, sneeuwklokjes, blauwe druifjes, krokussen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Help de vogels een handje

In de winter hebben de dieren meer moeite om voedsel te vinden. Ze zijn blij met wat ze kunnen vinden. Er zijn dingen die je kan doen om de vogels een handje te helpen. Er zijn talloze leuke en hippe vogelhuisjes te vinden in tuincentra die jij kan ophangen. Vervolgens kan je in die tuinhuisjes eten neerleggen, of elders in je tuin ophangen kan natuurlijk ook. Pas wel op met welke manier je vogelvoer ophangt. Vogels kunnen namelijk vast komen te zitten in de netjes waar voedsel in zit en dat is niet de bedoeling als jij juist een goede daad wilt doen. 

Have your say