Wat zijn de prijzen van een goede aannemer?

hoe vind je een goede aannemer

Wanneer je een aannemer zoekt is het niet zomaar te zeggen wat de kosten voor een klus zullen zijn. Dit hangt namelijk sterk af van wat de aannemer voor je moet doen. Veel aannemers bieden meerdere soorten diensten aan, zoals het bouwen van een aanbouw of een schuur, het doen van een interne verbouwing, het plaatsen van een dakkapel of het uitvoeren van een reparatie. Je kunt de aannemer prijzen pas met elkaar vergelijken als je weet voor welke klus je een aannemer zoekt.

Veel aannemers nemen verschillende klussen aan
Een aannemer beperkt zich maar zelden tot één bepaalde klus. Veel aannemers kun je inhuren voor verschillende werkzaamheden die allemaal met bouwen of verbouwen te maken hebben. Dit doen de aannemer om voldoende werk binnen te halen. De prijzen van de aannemers hebben daar uiteraard ook mee te maken. Zeker als het werk schaars is, is er veel concurrentie en kun je daar als opdrachtgever soms van profiteren doordat aannemers een scherpe offerte aanbieden om zo een opdracht binnen te halen. Aannemers zijn niet alleen in te zetten maar ook bij renovatiewerkzaamheden.

Een collectieve opdracht kan soms goedkoper zijn
Een woningbouwvereniging of vereniging van eigenaren besteedt vaak een grote opdracht aan. Dit is voor de aannemer gunstig, want hij kan zo een grote klus binnenhalen en wil daarvoor meestal wel een scherpe offerte maken. Maar ook minder grote projecten kun je samen aanbesteden. Wil je een dakkapel. Overleg dan met buren in de straat of ze ook interesse hebben. Een aannemer zal voor het kunnen plaatsen van vier dakkapellen een mooie prijs willen afspreken waar jullie dan allemaal voordeel van hebben.

De prijzen van aannemers op het internet vergelijken
Ook bij het zoeken naar prijzen van aannemers kan het internet erg nuttig zijn. Je vindt zo heel gemakkelijk aannemers bij jou in de regio. Je kunt voor een bepaalde klus soms een indicatie van de prijs vragen. Zo heb je alvast een idee of de verbouwing ongeveer 1000, 5000 of 10.000 euro gaat kosten. Natuurlijk kan de prijs nog worden bijgesteld als je een gespecificeerde offerte aan de aannemer vraagt.

Have your say