Voordelen van kraanverhuur

Van de bouw van een woning tot het aanbrengen van airconditioning aan plafonds: kranen bieden de voor het tillen van zware materialen of gereedschap benodigde spierkracht. Kranen zijn echter ook duur. Niet alleen de aanschaf vraagt om een grote investering, maar ook het periodieke onderhoud en het opleiden van personeel dat de kraan kan besturen, kost een aanzienlijk bedrag. Het huren van een kraan is daarom vrijwel altijd een voordeligere optie. Kraanverhuur kent daarnaast nog enkele andere voordelen.

Aanvullende diensten bij kraanverhuur

Het verrichten van kraanwerkzaamheden vraagt om meer dan enkel een kraan. Zo is er allereerst behoefte aan personeel dat alle vereiste certificaten bezit en de benodigde training heeft doorlopen. Het bedienen van een kraan is namelijk specialistisch werk dat om veiligheidsredenen niet zomaar door iedereen verricht mag worden. Het opleiden van kraanpersoneel kost niet alleen veel tijd, maar hier gaat ook een behoorlijk geldbedrag in zitten. Bedrijven die kraanverhuur aanbieden, kunnen je echter vrijwel altijd ook helpen aan geschikt kraanpersoneel. Door een kraan te huren, bespaar je dus ook een hoop opleidingskosten uit.

Met kraanverhuur bespaar je ook veel tijd

Kraanwerkzaamheden vereisen de nodige voorbereidingen, waaronder niet alleen fysiek werk maar soms ook het aanvragen van benodigde vergunningen. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in kraanverhuur kan ook dit werk van je overnemen. Op deze manier ben je geen tijd meer kwijt aan transport, het gereedmaken van de bouwplaats en ander voorbereidingswerk. Bovendien kan het kraanverhuurbedrijf je adviseren over de vormgeving van de werkzaamheden waarbij je een kraan wil gebruiken. Maak van hun jarenlange ervaring gebruik om te voorkomen dat je zaken over het hoofd ziet of onnodig fouten maakt.

Werk efficiënter door een kraan te huren

Door gebruik te maken van kraanverhuur, kan je bovendien efficiënter werken. Indien je bijvoorbeeld een billboard wil aanbrengen, dan kan je dit uiteraard zonder kraan doen, maar dit zal veelal vereisen dat je de billboard in meerdere delen opsplitst en deel voor deel aanbrengt. Een kraan daarentegen kan de gehele billboard optillen en naar wens aanbrengen. Dit bespaart veel arbeid en tijd.

Bespaar ook op zorgen

Een kraan is een gigantisch apparaat dat in staat is om zeer zwaar werk te verrichten, maar dat bij verkeerd gebruik ook ernstige ongelukken kan veroorzaken. Het voordeel van kraanverhuur is dat je samenwerkt met professionals die de hele dag in de weer zijn met het plannen en uitvoeren van kraanwerkzaamheden. Kraanverhuurders kennen dankzij hun grote ervaring en professionaliteit niet alleen alle officiële veiligheidsregels, maar weten ook hoe zij het werk moeten verrichten om potentiële gevaren te vermijden en risico’s te minimaliseren. Zo kan je zorgeloos naar de kraanwerkzaamheden uitkijken.

Zekerheid over de kosten

Door een kraan te huren, heb je bovendien meer zekerheid over de kosten. Bij de koop van een kraan daarentegen, kunnen er later onverwachte reparatiekosten komen kijken. Bovendien kan de eenmaal gekochte kraan minder lang meegaan dan verwacht. Bij kraanverhuur liggen al deze risico’s bij het kraanbedrijf, dus niet bij jou.

Have your say