De voorbereidingen voor een bouwproject

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat een bouwproject van start gaat, moeten er vaak verschillende zaken geregeld worden. Dit moet goed gebeuren, anders kan het wel eens gebeuren dat halverwege de bouw moet worden stopgezet. Dat zou zonde zijn, daarom is het belangrijk dat er bepaalde stappen doorlopen zijn, voordat tot de bouw wordt overgegaan. Hier volgen een aantal stappen die verstandig zijn om te doorlopen en die het hele proces kunnen vergemakkelijken of versnellen.

De financiering regelen

Nadat het ontwerp van het bouwproject rond is, dan is het belangrijk om een financieel advies in te winnen. Dit kan met de bank of een andere financiƫle dienstverlener. Een bouwproject moet namelijk altijd gefinancierd worden. Zonder voldoende budgettering kan het project niet van start gaan. De bank wil namelijk garanties dat het project volledig betaald kan worden. U kunt ook een bouwprojectadministratie laten uitvoeren als voorbereiding.

Het papierwerk regelen

Vergunningen zijn ook een belangrijk onderdeel van een bouwproject. Er moet eventueel een bestemmingswijziging doorgevoerd worden. Daarnaast moeten er bijvoorbeeld ook een bouwvergunning, sloopvergunning en kapvergunning geregeld worden. Dit gaat allemaal via de plaatselijke gemeente of via de provincie. Regel deze zaken goed, anders ontstaan er problemen tijdens het bouwen. Wanneer deze zaken rond zijn, dan is er nog een andere belangrijke stap die dient te worden genomen. De rijksoverheid geeft meer informatie over de bouwregelgeving.

Wie gaat de werkzaamheden uitvoeren?

Een aannemer regelen is ook een belangrijk onderdeel van het bouwproject. Stel samen met hem de juiste eisen op. Stel dat er zich alsnog een probleem voordoet in de budgettering, ga dan opnieuw met hem in gesprek. Het aanbesteden van de juiste aannemers is een belangrijk onderdeel van het bouwproject. De werkzaamheden moeten namelijk op een correcte manier uitgevoerd worden. Laat uw wensen daarom zoveel mogelijk overeenstemmen met de aanbesteding.