Verbeter de veiligheid in uw magazijn

Magazijnstellingen vol met pallets, opgestapelde dozen, rondrijdende heftrucks en orderpickers die bezig zijn het met verzamelen van bestellingen. Een magazijn is vaak een bedrijvige en rumoerige plek met drukke en onoverzichtelijke verkeerspunten en blinde hoeken. En we weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit!

Licht- en geluidssignalen

In het magazijn gebruiken heftruckchauffeurs vaak licht- en geluidsignalen om anderen te attenderen op hun aanwezigheid. Zo kan een heftruckchauffeur even claxonneren als hij de hoek om komt, maar in een groot magazijn is het geluid vaak moeilijker te lokaliseren. Ook het gebruik van een BlueSpot, een lamp op de heftruck die een blauwverlichte vlek op de werkvloer projecteert een paar meter voor het voertuig, kan een oplossing zijn, maar is helaas minder geschikt in kleine magazijn of felverlichte werkplaatsen.

Het plaatsen van verkeersspiegels

Het plaatsen van verkeersspiegels kan in zulke situaties een uitstekende oplossing zijn om het zicht én de veiligheid in uw magazijn te verbeteren. Hiermee creëert u overzicht in uw magazijn of werkplaats en verkleint u de kans op ongelukken. De spiegels zorgen ervoor dat zowel heftruckchauffeurs als voetgangers in uw magazijn of werkplaats gemakkelijk om de hoek kunnen kijken.

Bolspiegels voor optimaal zicht

Ook de montage van bolspiegels is een goedkope en eenvoudige uit te voeren maatregel om de veiligheid in uw magazijn te verbeteren. U kunt ze op hangen boven alle onoverzichtelijke of drukke verkeerspunten in uw werkplaats. Vanuit welke richting de heftruckchauffeur of orderpicker dan ook komt, ze hebben optimaal zicht van opzij, zelfs als stellingen met pallets of opgestapelde dozen het directe zicht blokkeren.

Een bolspiegel heeft tevens het voordeel dat deze op de heftruck zelf gemonteerd kan worden. Ze bieden dan extra zicht aan de achterzijde waardoor de heftruckchauffeur veel meer overzicht heeft dan met een regulier achteruitkijk spiegel.

De juiste veiligheidsspiegels voor uw magazijn

Er zijn veel verschillende soorten veiligheidsspiegels te koop. Welke spiegel het beste past in uw magazijn is afhankelijk van de inrichting, grootte en drukte van uw magazijn. Oriënteer u goed op de mogelijkheden en breng in kaart waar zich de meeste problemen voordoen. Komt u er zelf niet aan uit? Schakel dan een adviseur in!

Have your say