Veiligheid op de werkplaats met vloerstickers

Eén van de eerste dingen waar je aan denkt bij vloerstickers zijn promotionele acties in supermarkten. Maar vloerstickers zijn ook voor compleet andere doeleinden geschikt! We vertellen je in deze blog graag wat over de mogelijkheden van vloerstickers in werkplaatsen en magazijnen.

Waarom vloerstickers op de werkplaats?

Veiligheid staat voorop in fabriekshallen, magazijnen en andere industriële locaties. Het gaat hier niet alleen om werken met veilige en goedgekeurde machines en gereedschappen, maar veilig gedrag is net zo belangrijk. Denk hier bijvoorbeeld aan heldere werkinstructies, onderhoud, keuring en veiligheidsprocedures. Ook de inzet van vloerstickers draagt bij aan een veilige werkomgeving. Voorbeelden hiervan zijn waarschuwingsstickers zoals ‘verboden te betreden’, ‘oorbescherming verplicht’ of om stickervoeten op de vloer die vaste staanplaatsen bij machines markeren.

Daarnaast zijn vloerstickers ook nog eens ideaal om een industriële werkomgeving efficiënt te organiseren. Denk hier bijvoorbeeld aan het tonen van richting, het afbakenen van werkplaatsen of om het aangeven van (pallet) opslagplaatsen. Met vloerstickers markeer je gemakkelijk en snel de vloeren van je werkplaats.

Welke vloerstickers zijn geschikt voor magazijn of werkplaats?

Afhankelijk van de ondergrond en toepassing zijn er verschillende soorten vloerstickers. Zo zijn er bijvoorbeeld stickers voor korte periodes binnen (vaak voor winkelacties), zijn er stickers speciaal voor gebruik buiten (met een extra dikke lijmlaag) en zijn er zelfs stickers voor op tapijt.

Bij vloerstickers voor magazijn of werkplaats is de ondergrond de bepalende factor. Bestaat de ondergrond bijvoorbeeld uit beton? Dan moet je kijken of het om gecoat of ongecoat beton gaat, op ongecoat materiaal blijven stickers bijvoorbeeld niet zitten. Vloerstickers hechten over het algemeen het beste op gladde tegel- en betonvloeren. Bij andere ondergronden is het aan te raden om eerst een hechtproef uit te voeren. Door de juiste vloersticker te plaatsen weet je zeker dat medewerkers bij de juiste magazijnstelling uitkomen waardoor je de efficiëntie in het magazijn vergroot.

Hoe houd ik mijn vloersticker zelf veilig?

Vloerstickers zorgen voor meer veiligheid op de werkplaats, maar het is ook belangrijk om de veiligheid van de sticker zelf in de gaten te houden:

  • Is de vloersticker beschadigd? Verwijder deze dan op tijd, vooral wanneer de randen loskomen.
  • Houd de levensduur van vloerstickers in gedachten, voor lang gebruik in magazijn of werkplaats is dit maximaal 9 maanden (afhankelijk van de gebruiksintensiteit).
  • Kies alleen voor vloerstickers die gecertificeerd zijn voor veiligheid, met anti-slip laminaat.

Have your say