Veilig werken met de juiste verlichting

Verlichting is een heel belangrijk element op de werkplaats. Het licht moet uiteraard genoeg zicht geven dat collega’s alles kunnen zien en er geen ongelukken gebeuren. Maar verlichting kan ook zorgen voor minder efficiëntie en zelfs ziekteverzuim door een te hoge helderheid of lichte FlickerSamen met onderhoud en kosten, zijn dit de factoren waar je aan moet denken wanneer je de juiste verlichting kiest voor jouw werkplaats.  

Licht is belangrijk voor de gezondheid 

Veiligheid staat natuurlijk voorop in magazijnen, werkplaatsen of kantoren. Het gaat dan niet alleen om goedgekeurde apparaten en gereedschappen, gezondheid en welzijn van medewerkers is net zo belangrijk. Met LED verlichting bevorder je de productiviteit en concentratie van medewerkers en verlaag je ziekteverzuim. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het juiste licht op het juiste moment van de dag, een positieve invloed kan hebben en ondersteuning kan bieden op het welzijn en het gedrag van mensen. 

Een duurzame werkplaats 

In de huidige economie staat duurzaamheid hoog op de agenda. Wie niet meegaat met de trend van een duurzamere wereld, heeft de kans overschaduwt te worden door concurrentie. Zowel bedrijven als particulieren vinden een goed duurzaamheidsbeleid belangrijk en kiezen daar hun producten en dienstverleningen op uit. Met slimme LED verlichting en het toepassen van een lichtmanagementsysteem kan je tot wel 65% besparen op energie en CO-2 reduceren. Behalve dat dit kosten bespaart, is dit ook goed voor onze toekomst.  

Strenge normen en regelgeving 

Natuurlijk zijn er strenge normen als het gaat om werkplaatsverlichting en daar wil je uiteraard aan graag voldoen, zowel voor je bedrijf als voor je medewerkers. Houd daarom altijd rekening met een aantal eigenschappen zoals NEN-normen, Flicker, CRI en kleurtemperatuur bij het uitzoeken van de juiste verlichting voor jouw werkplaats. 

LED verlichting van Lumeco 

Wil jij meer energie besparen, je CO2 reduceren en een optimale werkplek voor je medewerkers inrichten? Toekomstbestendige werkplaatsen bevatten geen schadelijke stoffen vanuit de verlichting, zorgen voor minder ziekteverzuim en voldoen aan alle normen. Kies voor LED werkplaatsverlichting en creëer de productieve, duurzame en veilige werkplek waar iedere ondernemer van droomt.  

Have your say