Trends op het gebied van verlichting

Op het gebied van verlichting is het de laatste jaren veel veranderd. Een van de belangrijkste verandering in de afgelopen jaren is het overstappen naar duurzame lampen. Met hulp van de overheid zijn de gloeilampen niet meer te krijgen en stapt men over naar spaarlampen en LED verlichting. Deze lampen gebruiken soms wel 50 procent minder energie dan de gloeilampen. Een LED lamp is nog wel duurder dan een gloeilamp maar op lange termijn verdien je geld wel weer terug door besparing op je energiekosten. Wanneer alle huisbezitters zijn over gestapt naar deze energiezuinige lampen heeft dit een hele positieve effect op het uitstoot van de CO2. Iedereen lijkt ook steeds bewuster te worden van hun energie verbruik. Tegenwoordig kan men via bijvoorbeeld Toner precies zien wat hun dagelijkse energie verbruik is en wat het effect kan zijn wanneer men overstapt naar duurzame verlichting. Men durft nu ook weer wat meer te investeren in hun woning sinds de crisis is afgelopen. Waar twee geleden bijna niemand te vinden was op woonboulevard is het nu elke weekend enorm druk met mensen die graag hun huis willen aanpakken of net een nieuwe huis hebben gekocht.

Verlichting in kleur

Philips begon er eigenlijk als eerst met een lamp die in alle soorten kleuren kon schijnen. Zo kon je met 1 lamp elke keer je huis in een nieuwe sfeer krijgen. Het gaf iedereen veel meer mogelijkheden. Het heeft even geduurd voordat iedereen die stap durfde te maken. Nu word het zelfs door tv-programma’s gebruikt. Zo kon je bij het programma The Voice aangeven voor welke team je was. Door bijvoorbeeld je huiskamer rood te verlichten.

LED verlichting

Het heeft even geduurd voordat LED verlichting door consumenten werden geaccepteerd. Dit had voornamelijk te maken met het ontwerp van LED verlichting. LED had namelijk enkele jaren geleden nog een heldere harde witte klaar die vooral kill werd ervaren door consumenten. Gelukkig hebben ze dit kunnen aanpassen in allerlei soorten kleuren wit die veel warmer en prettiger worden ervaren.

Decoratie

Met lampen kun je heel makkelijk de style van je huis veranderen. Je hebt tegenwoordig ruime keus in wat voor soort lampen je kan plaatsten in je huis. Je hebt bijvoorbeeld industriële lampen, oosterse lampen, design lampen, LED wandlampen, staan lampen en antieke lampen. Je kunt hiermee makkelijk elk jaar een klein beetje aan je interieur veranderen, zodat alles te gaan vervangen

Have your say