Stoomketels en thermische olieketels

Stoomketels en thermische olieketels

Efficiëntie. Het is één van de sleutelwoorden in het ondernemen. Efficiënt werken kan op veel verschillende manieren. Van kantoor tot productie zijn er legio mogelijkheden om de kosten te drukken. Het verwarmen van grote installaties kost veel energie. Dit kan eenvoudig en kostendrukkend worden opgelost met een stoomketel of thermische olieketel. In dit artikel gaan we in op deze twee ketels.

Stoomketels

Stoomketels hebben een zeer hoog rendement, die kan oplopen tot 98%. Dit levert een grote bijdrage aan de efficiëntie binnen het bedrijf. Stoomketels hebben een snelle opstart, waardoor er snel energie of warmte kan worden geleverd. Het staat daarom bekend als één van de zuinigste manieren van het opwekken van energie. Stoomketels kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verwarmen van grote installaties of voor stadsverwarming. Ook bij het aandrijven van generatoren zorgen stoomketels met hun efficiëntie voor een kostenbesparing. Waterpijpketel principe, wat ervoor zorgt dat de ketels in korte tijd stoom kunnen produceren.

Thermische olieketels

Thermische olie is olie die wordt gebruik voor warmtetransport. De olie wordt opgeslagen in thermische olieketels, waarin het rendement kan oplopen tot 93%. Deze ketels zijn speciaal ontworpen voor thermische olie met een temperatuur tot 400 °C. Een groot voordeel van thermische olieketels is dat ze automatisch functioneren en geen gemetselde achterwand hebben. Hierdoor geen periodieke controle nodig wat leidt tot besparing op het gebied van onderhoud. Thermische olieketels zijn leverbaar in zowel grote als compacte modellen.

Thermische olieketels en stoomketels moeten voldoen aan strenge keurmerken, waardoor ze zeer veilig zijn voor uw personeel. Bovendien zijn de systemen in te passen in vrijwel ieder bedrijf. U heeft namelijk een ruime keuze in de capaciteit van de ketel. De aanschaf van een stoomketel en een thermische olieketel, is een investering in een efficiënte warmtevoorziening binnen uw bedrijf. Snelle machines met een hoog rendement maken het een slimme en duurzame aankoop voor uw onderneming.

Have your say