Het plaatsen van speelvoorzieningen

Het is altijd prettig wanneer je in een buurt woont, waar ook veel kinderen wonen. Ze geven een wijk een prettige en levendige uitstraling. Je doet er daarom goed aan goed voor de kinderen te zorgen door middel van speelvoorzieningen. Deze zorgen er namelijk voor dat je buurt dynamisch blijft en mensen die er wonen sneller met elkaar in gesprek raken of voor elkaar staan. Echter zul je wel met een aantal zaken rekening moeten houden.

Samen sta je sterk

Voordat je een speelvoorziening gaat regelen voor kinderen in je buurt, kun je in eerste instantie je buurtbewoners eens polsen of zij een speelvoorziening ook zien zitten. Dat zal zeker het geval zijn. Maar het zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat wanneer je daarvoor een aanvraag indient bij de gemeente waar je woont. Samen met je buurtbewoners kun jij je dan hard maken voor een leuke speelvoorziening in jouw buurt.

Voordelen van een speelvoorziening

Het voordeel van een speelvoorziening voor kinderen is dat ze daardoor leren samenwerken. Groepsspellen worden zo gestimuleerd wat voor de ontwikkeling van kinderen ook weer heel belangrijk is. Daarnaast kunnen tevreden kinderen ook voor een hoop gezelligheid zorgen en daardoor wordt allerlei narigheid in de buurt voorkomen.

De regels omtrent een speelvoorziening

Vraag bij de gemeente waar je woont eens na wat de regelgeving is omtrent een speelvoorziening. Soms is er namelijk een bepaald budget beschikbaar om van de buurt iets leuks te maken. Daarnaast moet er ook in het bestemmingsplan ruimte voor zijn. Mocht er geen subsidie verleend worden door de gemeente, dan zou je ook zelf iets kunnen opstarten om er toch voor te zorgen dat het geld bij elkaar wordt gebracht voor een speelvoorziening. Kijk voor meer informatie over de veiligheid in het Warenwetbesluit van het Keurmerkinstituut. Voor de aankoop van voorzieningen kun je onder andere terecht bij Arkema Speelvoorzieningen.