Opvallend personeel zorgt voor veiligheid

Veilig werken

Veilig werken binnen een bedrijf moet altijd weer centraal staan. Wanneer u een bedrijf heeft dat enkel personeel in dienst heeft dat alleen achter computers zit, dan is dat anders dan wanneer uw personeel voortdurend gevaarlijke werkzaamheden uitvoert. Bijvoorbeeld in de logistiek wordt er voortdurend met heftrucks gewerkt en kunnen zich heel gemakkelijk ongelukken voordoen, wanneer er onvoldoende opgelet wordt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Hierbij volgen een aantal tips die u daarbij kunnen helpen.

De juiste kleding voor uw personeel

Het is niet alleen verstandig om een overall te dragen. Een gekleurde overall van Bestex draagt nog veel meer bij aan de veiligheid van werknemers of het bedrijf, dan bijvoorbeeld een wit exemplaar. Overalls in de rode, blauwe of oranje kleuren onderscheiden zich en springen overal boven uit. Daarom doet u er goed aan om uw personeel kleding te laten dragen die opvallend is. Dan loopt u het minste risico op ongelukken.

Veilig werken door de juiste kleuren

Wanneer er op de weg gewerkt wordt, dan dragen de oranje en gele kleuren bij aan veilig werken. U doet er daarom goed aan deze kleding voor uw personeel aan te schaffen. U zou het zichzelf nooit vergeven wanneer uw personeel iets overkwam, dat u eigenlijk had kunnen voorkomen door het laten dragen van de juiste bedrijfskleding. Tijd om in actie te komen dus!

Warme en reflecterende kleding

Veilige bedrijfskleding is naast felle kleuren vaak ook voorzien van veiligheidsstrepen. Reflecterende strepen zorgen ervoor dat de kleding oplicht in het donker wanneer er met bijvoorbeeld autolampen op geschenen worden. U kunt er tegelijkertijd ook zorg voor dragen dat de bedrijfskleding warm is. Dat draagt namelijk net zo goed bij aan veilig werken binnen uw bedrijf. Zeker wanneer er in de openlucht werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.