Optimaal gebruik maken van je buitenruimte

Wil jij zolang mogelijk buiten kunnen genieten? Lekker beschut zitten tegen wind en regen in het najaar? Denk dan aan het bouwen van een overkapping. Met een overkapping, in combinatie met terrasverwarming, verleng je het buitenseizoen. In dit artikel geven we een paar antwoorden op veel gestelde vragen ter inspiratie voor een overkapping.

Waarom een overkapping?
Door het bouwen van een overkapping kun je zelfs in het najaar buiten genieten. Je kunt droog en beschut zitten als het weer even niet meezit. Naast dat een overkapping je een extra kamer geeft, is de aanbouw natuurlijk een meerwaarde voor je woning. Een extra voordeel is dat je je overkapping eenvoudig kan ombouwen tot een veranda.

Van welk materiaal is een overkapping gemaakt?
Overkappingen zijn te krijgen in verschillende materialen. Kies je voor een houten overkapping met een volledig dicht dak met dakbedekking? Of wil je een dak wat voldoende licht doorlaat? Ga dan bijvoorbeeld voor een aluminium framewerk met een glazen dak.

Hoe bouw je een overkapping?

Begin met het plaatsen van de palen. Zorg dat deze goed ingegraven zijn, dit is namelijk de fundering van je overkapping. Dan is het tijd om dakbalken te plaatsen. Het is belangrijk dat de platen die je later op de balken plaatst, op de groeven gesteund worden door de dakbalken. Als het framewerk van de overkapping eenmaal staat, is het tijd om de platen erop te plaatsen.

Waar moet je verder nog aan denken?
Voorzie je overkapping van verlichting en plaats lichtspotjes in de balken. Zo creĆ«er je niet alleen meer sfeer, maar geniet je ook ’s avonds van jouw tuin zonder naar binnen te hoeven gaan. Naast verlichting is terrasverwarming een ideale oplossing om in het najaar heerlijk buiten te kunnen zitten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie open haard of een stijlvolle terraskachel.

Have your say