Leien dak: terug van nooit weggeweest

Een leien dak is een van de meeste gebruikte als het gaat om dakbedekking. Er zijn twee soorten leien daken. Het natuurleien dak en kunstleien dak worden doorgaans op schuin aflopende daken gebruikt. De voordelen van leien daken zijn legio. Hieronder wordt al snel duidelijk waarom een leien dak een uitstekende en duurzame keuze is.

Natuurlijke variant
Een natuurleien dak heeft verschillende eigenschappen die het eenvoudig en aantrekkelijk maken om het materiaal te gebruiken. Zo is het uiteraard een natuurproduct dat vaak uit de omgeving wordt aangevoerd. Het is gemaakt van natuurlijk leisteen dat sterk is en mooi oogt. Een goede soort heeft een erg lange levensduur.Het is daarbij wel belangrijk op te merken dat het nodig is om goed onderhoud te plegen aan het dak. Gelukkig kost het onderhouden van een dergelijk dak niet veel en is het onderhoud eenvoudig.Voordelen
Daarbij zijn de leien daken erg sterk en weerstaan ze harde weersomstandigheden met gemak. Stormen, regenbuien of intense zon: met een leien dak is het allemaal goed uit te houden. De regen blijft buiten, net als de wind en de temperatuur blijft behaaglijk.

De grove textuur van de natuurlijke variant brengt echter wel meer oneffenheden met zich mee. Maar juist door die oneffenheden gaat er een fijn karakter uit van dit type leien daken.

Kunstleien daken: verschillen
Bij kunstleien daarentegen is de prijs aantrekkelijker en is er meer keuze in de kleuren en maten. Helaas is dit type wel sneller versleten. Na zo’n twintig tot dertig jaar zal het dak aan vervanging toe zijn. Ook deze daken vragen om weinig onderhoud en zijn bestand tegen allerlei weerstypen.

Op die manier kunt u eenvoudig genieten van de meest uiteenlopende leien daken die stuk voor stuk kwaliteit te bieden hebben. De vraag is voor welk type u gaat?