Kunststof spuitgieten, wat is het en hoe werkt het?

Heeft u al wel eens gehoord van kunststof spuitgieten? Het is een vorm van vakmanschap waar relatief weinig mensen kennis van hebben. Kunststof spuitgieten is eigenlijk in simpele bewoordingen het smelten van plastic – meestal in de vorm van plastic korrels – om het vervolgens in bepaalde vormen te gieten. Wanneer het plastic dan hard geworden is, is er een zeer sterke en duurzame toepassing ontstaan. Het kunststof spuitgieten is natuurlijk heel goed bruikbaar bij de zwaardere industrie. Maar er zijn ook kleinschaligere toepassingen denkbaar.

Waarom kunststof spuitgieten?
Er zijn verschillende vormen van kunststof spuitgieten mogelijk. Het spuitgieten van plastic is er één van. Het kunststof spuitgieten wordt ook vaak in combinatie met metaal geproduceerd, bijvoorbeeld voor de auto industrie. Verder is er een vorm mogelijk die thermoplastisch schuim gieten wordt genoemd. Deze methode levert nog verdergaande mogelijkheden op.

Meer over hoe het werkt
Kunststof spuitgieten kan met behulp van bepaalde machines die hiervoor ontwikkeld zijn. Metron is een voorbeeld van een technisch bedrijf dat kunststof spuitgiet producten maakt. De apparaten zijn er in maten van complexiteit en bedoeld voor verschillende kunststof materialen en grondstoffen. Verschillende vakmensen in kunststof spuitgieten hebben zich in bepaalde vaardigheden gespecialiseerd. Zo is er altijd wel een goede aanbieder te vinden die kan maken wat u nodig heeft.

Op Kunststofonline.nl vindt u nog meer informatie over de verwerking van kunststof en over de industrie.