Gezelligheid & zaken doen in een bedrijfsbar

Na het werk nog even een borreltje doen met je collega’s. Even ontspannen en dan lekker naar huis. Het klinkt zo gezellig, maar in de praktijk komt het er vaak niet van, omdat veel bedrijven – vooral op bedrijventerreinen – ver van horecagelegenheden afliggen. Voor de collegialiteit en het wij-gevoel is het overigens wel leuk om regelmatig met elkaar te kletsen. Dan kan een bar in je bedrijf uitkomst bieden.

Leer elkaar kennen
Een voordeel van een bar in je bedrijf is dat het goed is als teambuilding. Even met elkaar praten, zonder dat het over werk gaat, doe je makkelijker in een bar dan op de werkvloer. Zo leren collega’s elkaar op een heel andere manier kennen en dat is natuurlijk goed. Maar in een ontspannen sfeer is het vaak ook fijn om wel over het werk te praten. Vanaf de barkruk kom je dan misschien op heel nieuwe inzichten en ideeën die de volgende werkdag meteen uitgewerkt kunnen worden.

Bedrijfspand met diverse bedrijven
Werk je in een pand waar meerdere bedrijven kantoorruimte huren, dan is een bedrijfsbar helemaal een uitkomst. Zo kun je na werktijd ook nog eens nieuwe mensen leren kennen. Dat is ook goed voor de sfeer op de werkvloer en voor het gehele pand.
490130351

Vergunningen
Voor een bedrijfsbar heb je echter wel aparte vergunningen nodig – mocht je deze niet hebben voor het runnen van een eigen kantine. Want borrelen in de kantine is niet altijd even gezellig qua sfeer. De inboedel kun je vaak goedkoop aanschaffen. Maar je kunt natuurlijk ook een caféhouder een bar laten openen in je bedrijfspand. Hij huurt dan een deel van je pand en kan deze vervolgens zelf inrichten. Als je een paar handige werknemers hebt, kun je ook altijd nog zelf een bar maken.