Een niet geïsoleerd huis vs geïsoleerd huis

Ga maar eens een huis binnen dat niet geïsoleerd is en neem de proef op de som om daarna een huis binnen te stappen dat wel volgens de normen geïsoleerd is. Je zult direct het verschil van temperatuur aanvoelen. Als je twijfelt tussen isoleren of niet kunnen we je in dit artikel direct overtuigen om het wel direct te doen. Een geïsoleerd huis heeft alleen maar voordelen en geen nadelen.

Voordelen van isoleren

Hoe beter men een huis isoleert, hoe minder warmte verloren gaat langs het dak, de vensters, buitenmuren en de vloer. Omdat de isolatie de warmte tegenhoudt, zul je nauwelijks tocht of wind voelen. Plus je zal geen last hebben van te koude wanden en vloeren. Een geïsoleerd huis zal je veel minder moeten verwarmen, dus je energie factuur zal er aantrekkelijker uitzien.

Isoleren is duur, maar doeltreffend

Isolatie kost nu eenmaal een centje meer en vooral als je goede isolatie wil hebben. Het is zelfs zo dat als je goede isolatie koopt, je zelfs genoeg hebt aan een kleinere verwarmingsketel. Bovendien is alles niet goed voor je portefeuille, maar ook goed voor het milieu omdat je minder CO-2 zal uitstoten.

Isolatie mag nergens onderbroken worden

Als je zelf van plan bent om het huis te isoleren dan moet je op een aantal punten letten. De isolatieschil mag nergens onderbroken orden. Als de muurisolatie niet direct overgaat naar vloerisolatie dan zal er een koudebrug ontstaan. Vervolgens ga je warmteverlies leiden en dat brengt vochtproblemen mee. Binnen een paar weken heb je op die plaats last van schimmel.

Have your say