Centraal Station Eindhoven

Centraal Station Eindhoven
Het in 1956 gebouwde Centraal Station van de lichtstad Eindhoven is al enkele jaren onderhevig aan een ingrijpende verbouwing. Ondanks dat het pand een Rijksmonument is ontkomt het niet aan een intensieve herindeling om in 2020 het verwachtte aantal van 115.000 reizigers per dag aan te kunnen. Hiermee wordt het Eindhovense station het grootste treinstation buiten de Randstad en het op 5 na drukste van Nederland.

In dit grootste bouwproject komen in 2015 de stationshal en de tunnel naar de perrons aan de beurt. De hal zal met name een flinke facelift ondergaan en de tunnel wordt vervangen worden door een 13 meter brede passage. De huidige tunnel blijft wel bestaan maar verliest zijn doorgaande functie en zal worden omgebouwd tot restauratie- en wachtruimte.

Betere aansluiting op Eindhoven Airport
Om de doorstroom van reizigers te vergemakkelijken zijn in het nieuwe stationsproject niet alleen extra trappen opgenomen maar ook meerdere loopbanden en grotere liftunits. Op deze manier wordt het Eindhovense treinstation wanneer het klaar is beter begaanbaar voor minder validen en overzichtelijker voor reizigers op weg van en naar Eindhoven Airport.

Voor de diegene die de verbouwing graag van dichtbij volgen is er een Facebookpagina in het leven geroepen waar de vorderingen van gehele project per week met foto’s toegelicht worden. Het ligt in de planning dat in 2016 de verbouwing van het treinstation volledig afgerond gaat worden.

Have your say