Het beste stappenplan om een zandbak te maken

Het beste stappenplan om een zandbak te maken

Een zandbak is het ideale speeltoestel voor jouw kind in de tuin. Kinderen kunnen zich uren vermaken met het bouwen van zandkastelen of het bakken van zandtaartjes. Het is natuurlijk makkelijk om een zandbak aan te schaffen bij de bouwmarkt of speelgoedwinkel, maar je kan ook zelf aan de slag gaan om een zandbak met deksel in jouw tuin in elkaar te zetten. Met hulp van een handig stappenplan heb je binnen een middag een zandbak in elkaar gezet waar jouw kind nog veel jaren plezier in de buitenlucht aan kan beleven.

De juiste materialen

Het begin van een stappenplan om een zandbak zelf in jouw tuin te bouwen, moet je als eerste ervoor zorgen dat je de juiste materialen tot jouw beschikking hebt. Als basis zijn er de houten planken waarmee de bak en de deksel gemaakt worden. Daarnaast moet je een zaag, schroevendraaier en boor klaar hebben liggen om de planken op maat te kunnen zagen en de zandbak met schroeven vast te kunnen zetten. Door al deze materialen van tevoren klaar te hebben liggen, kan je vervolgens met het stappenplan in negen eenvoudige stappen de zandbak in elkaar zetten.

Stappenplan

Het stappenplan om een zandbak te maken begint met het goed uitdenken van het ontwerp. Als dit klaar is, kan je daarna het hout voor de zandbak bewerken. Vervolgens graaf je de grond uit en zorg je ervoor dat de bodem voor de bak goed is. Daarna zet je de muren van de zandbak op en bevestig je de zitting van de bak. Dan maak je de deksel en kan je de bak op zijn plaats zetten. Als laatste vul je de bak met zand op en klaar is kees!

Door het stappenplan te volgen, kan je snel de zandbak afmaken en kan jouw kind daarna er meteen in gaan spelen. Je hebt een zandbak die jaren kan meegaan zelf vervaardigd en een speelplek waar jouw kinderen jaren mee verder kunnen. Voor meer handige tips over het stappenplan om een zandbak te maken, kun je terecht op de website www.kluzzen.nl.

Have your say