Actuele verhuistrends

Mensen en omgevingen veranderen continu. En daardoor verandert de manier waarop mensen verhuizen ook steeds, zowel individueel als qua bevolking. Niet alleen leunen we steeds meer op een verhuisbedrijf die de gehele uitvoering regelt, maar ook het verhuizen naar het buitenland wordt steeds normaler. Wat zijn in de verhuisbranche nog meer trends die we in de huidige maatschappij zien?

Woningdelers

Vanuit het ouderlijk huis samen gaan wonen met je geliefde wordt tegenwoordig vaker uitgesteld dan uitgevoerd. Steeds vaker gaan jongeren eerst samenwonen met elkaar, ofwel in een studentenhuis of met een beste vriend(in), dan met hun relatie. Dit komt uiteraard doordat jongeren ook steeds later trouwen en daarbij zijn jongeren steeds jonger zelfstandig. Uit huis gaan op je zeventiende is tegenwoordig heel normaal.

In het buitenland wonen
Een periode in Amerika studeren? Even een jaartje reizen voordat je je echt ergens gaat vestigen? Het zijn situaties die steeds vaker voorkomen en vrijwel als normaal worden aangezien. Hierdoor verhuizen steeds meer jongeren naar het buitenland, zij het voor een korte periode of voor een reis.

Vaker van huis veranderen
Nog een gevolg van het feit dat er steeds meer woningdelers (personen die zonder relatie samenwonen) zijn en minder jonge stellen direct gaan samenwonen, is dat er steeds vaker verhuisd wordt. Ook doordat er bij de huidige jonge generatie sneller van baan wordt veranderd, wordt de keuze om naar een andere stad te gaan ook sneller gemaakt.

Minder kopen, meer huren
De huizenmarkt die instortte tijdens de financiële crisis en het feit dat mensen pas later in hun leven beslissen waar ze voor langere tijd willen wonen. Het zijn al twee situaties waardoor er vaak eerst en voor een langere tijd gehuurd wordt en pas later wordt gekocht. Het al jong vastzitten aan een hypotheek past niet bij de nieuwsgierige, snel veranderende generatie van nu.

 

 

Have your say