Actuele verhuistips

Ga jij binnenkort verhuizen? Bij een verhuizing komt bijna altijd meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Het is dus van belang om jezelf goed voor te bereiden, zodat je niet voor verassingen komt te staan. In dit blog krijg je enkele handige tips waar je aan moet denken wanneer je gaat verhuizen en advies over bepaalde zaken. Is een busje huren bijvoorbeeld handig of kun je beter een verhuisbedrijf inhuren? En aan wie moet ik mijn adreswijziging eigenlijk doorgeven? Lees verder en krijg antwoord op deze interessante vragen.

Adreswijziging doorgeven

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om bij de juiste instanties jouw adreswijzing door te geven. Wettelijk gezien ben je zelfs verplicht deze wijziging binnen 5 dagen door te geven aan je gemeente! Naast het doorgeven van deze wijziging bij de gemeente is het ook handig om dit alvast te doen bij een aantal andere instanties of personen, zoals bij je verzekeraar, je tandarts en je werkgever.

Regel op tijd het juiste vervoer en een eventuele opslagruimte

Voordat de grote dag eenmaal is aangebroken en je al je spullen moet verhuizen is het belangrijk om na te denken over hoe je al jouw spullen wilt vervoeren. Wil je zelf een bus huren of wil je een verhuisbedrijf inhuren? Het grote voordeel van een bus huren is dat dit veel goedkoper is dan een verhuisbedrijf inhuren. Europcar is al sinds 1949 een betrouwbare partij als het aankomt op het verhuren van bestelbusjes en zij bieden daarnaast ook nog extra verhuisartikelen aan zoals een steekkar of een traploper. Zo is het in feite niet meer nodig om verhuizers in te huren voor jouw zware spullen. Aan de andere kant is dit natuurlijk wel iets rustgevender, dus de keuze is aan jou. Daarnaast is het van belang om een opslagruimte te regelen indien je jouw spullen nog niet gelijk naar je nieuwe huis kunt vervoeren.

Have your say