5 onmisbare instrumenten in de bouw

Iedereen die bouwprojecten uitvoert weet het: Met goed gereedschap werk je het prettigst. Als je een huis gaat bouwen dan is het natuurlijk wel belangrijk dat alle maten kloppen en dat het pand op de juiste plaats komt en dat ook alle afmetingen kloppen overeenkomstig de bouwtekening. Hiervoor zijn handige instrumenten beschikbaar die iedere aannemer zou moeten hebben. Dit zijn de 5 populairste.

1. Afstandsmeter

Een afstandmeter is onmisbaar om vooraf de afstanden te meten voor muren en funderingen. Zo weet je zeker dat je de juiste maten hanteert bij het leggen van vloeren en het optrekken van muren en tussenwanden. De handige apparatuur om deze klus te vereenvoudigen kun je nu direct online kopen.

2. Met landmeet instrumenten komt alles op zijn plaats

Als je op een bouwrijp gemaakt terrein een huis moet gaan bouwen dan is het soms lastig te bepalen waar je moet beginnen. Zodra de positie van de buitenmuren is bepaald gaat de rest vaak een stuk makkelijker. Hiervoor kun je gebruik maken van professionele landmeetinstrumenten. Hiermee kun je zeer nauwkeurig de positie van bijvoorbeeld heipalen en vervolgens van de fundering van de woning berekenen.

3. Goede communicatie is van essentieel belang

Op een bouwterrein is het vaak lastig communiceren. Als er sprake is van grote afstand kan een gebaar of geroepen opdracht verkeerd worden geïnterpreteerd en dat kan vervelende gevolgen hebben en soms zelfs ongelukken veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat de medewerkers die op de bouwplaats actief zijn snel en duidelijk met elkaar kunnen communiceren. Met apparatuur van Boels Geo & Safety zorg je ervoor dat er altijd sprake is van direct en goed contact. Opdrachten kunnen snel worden gegeven, correcties snel worden aangegeven en zo verloopt het bouwproces zo veilig mogelijk. Kies je voor veiligheid op de bouwplaats dan kies voor goede communicatieapparatuur.

4. Zorg voor goede markeringen

Om te voorkomen dat werk opnieuw moet worden gedaan omdat een muur niet op de juiste plaatst staat of een andere fout kun je gebruik maken van handige markeerhulpen. Ook deze zijn online verkrijgbaar bij Boels Geo & Safety. Je kunt online direct de door jou gewenste accessoires bestellen, alles wat je nodig hebt is uit voorraad leverbaar.

5. Meten is weten

Tijdens het bouwen is het belangrijk om goede metingen te kunnen doen. In de grond zitten vaak leidingen verwerkt voor water, gas en elektriciteit. Ook het riool ligt uiteraard onder de grond. Om te voorkomen dat er bijvoorbeeld tijdens het heien of het bouwrijp maken van grond leidingen worden geraakt zijn metingen erg belangrijk. Dit kun je doen met camera’s of met andere speciale apparatuur. Door de ondergrondse leidingen vooraf in kaart te brengen veroorzaakt de bouw geen schaden en loopt dus ook geen vertragingen op.

Have your say