3 keer onmisbaar werkgereedschap in de industrie

Wanneer je werkzaam bent in de industrie is veilig werken in de fabriek erg belangrijk. Om diverse werkzaamheden uit te kunnen voeren zijn bepaalde gereedschappen onmisbaar, zeker in de industrie! De opdrachten zijn erg uiteenlopend maar behoeven bepaald werkgereedschap. Welk werkgereedschap niet mag ontbreken in de industrie? Dat lees je in het artikel!

1. Lasapparatuur

In vele industrieën is lasapparatuur, zoals die van Migatronic, onmisbaar. Een lasapparaat moet vooral veilig in gebruik zijn en makkelijk te bedienen. Bij professioneel werkgereedschap zijn diverse mogelijkheden beschikbaar, zoals: standaard parameters instellen, een makkelijk bedieningspaneel en een geoptimaliseerd smeltblad. Een lasapparaat is breed inzetbaar en is een veel gebruikt werkgereedschap binnen de industrie. Een mobiel lasapparaat is een pre op de werkvloer, zo is deze gemakkelijk te verplaatsen door de fabriek bijvoorbeeld.

2. Klopboormachine

Naast lasapparatuur is een klopboormachine niet weg te denken in de industrie. Een klopboormachine is multi inzetbaar en neemt het zware werk van je over. De klopboormachine heeft een klopfunctie, een boorhamer –en hamerfunctie. Een klopboormachine zorgt voor een kloppende beweging tijdens het boren in steen bijvoorbeeld, zo wordt het materiaal op een efficiënte wijze verpulvert. De roterende beweging voert het puin vervolgens af. Een reguliere boorhamer is meer geschikt voor het zwaardere werk en is enkel als boormachine te gebruiken. Een klopboormachine is ook te gebruiken bij materialen zoals; hout, metaal en tegels. De hamerfunctie moet hiervoor uiteraard uitgezet worden om beschadiging van het materiaal te voorkomen.

3. Handcirkelzaag

Een handcirkelzaag is voor verschillende klussen geschikt en voor zowel grote als kleine opdrachten. Een goede handcirkelzaag bevat een krachtige motor, variabele toerentalregeling, hoge snijdiepte en een nauwkeurig snijresultaat. Daarnaast moet er gemakkelijk mee te werken zijn. een handcirkelzaag vraagt een bepaalde houding en inspanning van diegene die hem gebruikt. Kies dus voor een ergonomische handcirkelzaag met een goede greep waar het personeel goed mee overweg kan, ook op langere termijn. Om de precisie van het zagen te waarborgen kan er een geïntegreerde laser –en geleidingslicht worden ingeschakeld.

Naast bovengenoemd werkgereedschap zijn er nog tientallen andere soorten gereedschap die aanwezig moeten zijn op de werkvloer. Denk hierbij aan: tangen, hogedrukreinigers, optische meetsystemen, waterpassen, een machineklem en zo verder. Efficiënt werken en vooral veilig werken moet te allen tijde voorop staan. Denk aan ergonomisch werkgereedschap, basisregels op de werkvloer en zorg naast het juiste gereedschap ook voor de nodige veiligheidsaccessoires zoals een veiligheidshelm, schoenen met stalen neuzen en een veiligheidsbril.

Have your say