Bezig met een bedrijfsverhuizing? Met deze 5 oplossingen blijven alle bedrijfsprocessen gesmeerd lopen!

Een bedrijfsverhuizing is, hoe je het ook wendt of keert, altijd stressvol. Er is geen ideale manier om het te doen, dat verschilt immers per bedrijf. Maar ondanks dat het verhuizen van je bedrijf nooit heel leuk gaat zijn, zijn er wel dingen die je kan doen om het proces zo soepel mogelijk te laten lopen. Hieronder volgen dan ook vijf tips die jouw bedrijfsverhuizing zo goed mogelijk laten verlopen, terwijl alle bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk door kunnen blijven gaan.

1 Pak het geleidelijk aan

Als je wil dat tijdens je bedrijfsverhuizing alles zo soepel mogelijk verloopt, is het een goede tip om niet alles in één keer te willen doen. Wanneer je het geleidelijk aanpakt en dus dingen stap voor stap doet, hebben alle bedrijfsprocessen de tijd om zich aan te passen. Afdelingen kunnen oplossingen vinden voor tijdelijke moeilijkheden en er kan worden gewend aan het werken met bijvoorbeeld minder machines. Hierdoor zullen de bedrijfsprocessen waarschijnlijk soepeler blijven verlopen dan wanneer je alles in één keer omgooit. Daar komt bij dat je door een bedrijfsverhuizing stap voor stap aan te pakken, je klanten waarschijnlijk beter te vriend blijft omdat alle voorzieningen waarschijnlijk beter blijven werken.

2 Laat de verhuizing doen door een extern bedrijf

Een andere goede tip is om de verhuizing door een extern bedrijf te laten doen. Een extern bedrijf heeft vaak veel meer kennis om een bedrijfsverhuizing succesvol te laten verlopen. Daarnaast bezitten zij over de benodigde praktische middelen om het bedrijfskapitaal te verhuizen. Ook voorkomt het een behoorlijke hoeveelheid stress als je het laat uitvoeren door een extern bedrijf. Je weet immers precies wanneer de verhuizing klaar is, en daar komt nog bij dat alle bedrijfsgoederen op die manier verzekerd zijn.

3 Zorg voor goede opslagmogelijkheden

Tijdens een bedrijfsverhuizing heb je vaak dat bepaalde ruimtes voor een bepaalde tijd leeg moeten zijn. Om alle goederen te waarborgen, is het van belang dat je geschikte opslagmogelijkheden hebt. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je kapitaal in goede staat blijft tijdens de bedrijfsverhuizing. Er zijn talloze mogelijkheden om opslagruimtes tijdelijk te huren. Zo is het ook een optie om bijvoorbeeld een opslagtent te huren. Hierin kunnen jouw bedrijfsgoederen tijdelijk prima worden opgeslagen, kijk bijvoorbeeld eens op Kontent Structures.

4 Zorg voor goede tijdelijke huisvesting

Soms moet je tijdens een bedrijfsverhuizing ook vanuit een tijdelijk pand werken. Om te zorgen dat alle bedrijfsprocessen dan ook zo soepel mogelijk blijven werken, is het dan ook belangrijk dat deze tijdelijke huisvesting van goede kwaliteit is. Echter wil je als manager van een bedrijf zijnde natuurlijk ook dat deze tijdelijke huisvesting wel voor een redelijk bedrag te huren is. Bij bovenstaande tip spraken we al over opslagtenten. Zo bestaan er ook speciale tenten van waaruit gewerkt kan worden, een soort ‘kantoortent’. Voor deze specifieke tentenverhuur kun je wederom terecht bij Kontent Structures.

5 Goede timing is belangrijk!

Als laatste is ook de timing van de verhuizing van groot belang. Doe de verhuizing in de minst drukke periode van het jaar. Ook is het handig om rekening te houden met de weersomstandigheden, helemaal als je vanuit een tijdelijk kantoorpand moet werken. Ook zou je belangrijke spullen misschien ’s nachts kunnen verhuizen, zodat de volgende ochtend bijvoorbeeld gewoon weer met de apparaten gewerkt kan worden. Houd dus rekening met een goede timing, en je bedrijfsverhuizing zal een stuk soepeler verlopen.

Have your say